Hotell

3 leuke deelstaten waar je in Oostenrijk naar toe kunt gaan in de zomer

Geplaatst op

Dat Oostenrijk super populair is in de wintermaanden weet iedereen. Het land met de vele bergen leent zich perfect voor een heerlijke ski trip naar Oostenrijk. Toch is het ook in de zomer echt leuk om naar Oostenrijk te gaan. Daarnaast is het vaak prima weer in de zomer! En het is leuk om Oostenrijk niet met een laagje sneeuw te zien toch?! We geven graag onze tips voor mooie bestemmingen in Oostenrijk in de zomer. Wil je graag verblijven in Oostenrijk deze zomer? Bekijk appartementen Oostenrijk zomer dan via Romex-restate.nl. 

Salzburgerland

In het midden van Oostenrijk vind je de deelstaat Salzburgerland een prachtige plek waar je heerlijk kunt zwemmen, fietsen, klimmen en grotten kunt bezoeken. Daarnaast kan je de natuur goed afwisselen met een dagje in de barokstad Salzburg. Wanneer je ergens in Salzburgerland verblijft raden we aan om een keer te gaan zwemmen in de meer in in Flachgau, bijvoorbeeld de Wallersee of de Obertrumer See. 

Stiermarken

De deelstaat Stiermarken vind je in Midden en Zuidoost-Oostenrijk. Stiermarken noemt men ook wel het groene hart van Oostenrijk. Dit is ook niet zo gek, want hier vind je veel middelhoge bergtoppen, bergweides en bossen. Daarnaast wordt er hier flink wat wijn verbouwd. Het dichtstbijzijnde vliegveld is Graz. Graz is een mooie historische stad, die het zeker waard is om een bezoekje aan te brengen. 

Vorarlberg

In west-Oostenrijk vind je deelstaat Vorarlberg. Deze deelstaat grenst aan Zwitserland en Duitsland, waardoor je van alle drie de landen wat invloeden ziet. In Vorarlberg vind je bijvoorbeeld het Bodenbeer en dorpjes/steden zoals Liechtenstein. In deze deelstaat kun je ook weer perfect wandelen, toeren met je fiets, varen op een boot en bergen beklimmen. De hoofdstad van Vorarlberg is de stad Bregenz. Wanneer je Vorarlberg bezoekt is een dagtripje naar een Zwitsers of Duits plaatsje zeker aan te raden, je bent in de buurt! 

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen je graag mee langs allerlei toffe ideeën als het gaat om hotels en vakanties. Lees snel verder om het maximale uit je vakantie te halen.

Contactgegevens

Via info @ hotell.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden