Hotell

Een bootje huren in Amsterdam: het is supertof!

Geplaatst op

Bootje huren Amsterdam is zeker iets wat je op je lijst kunt zetten. We nemen hieronder even wat tips met je door. Lees snel door voor de tips. 

Wie kan een boot huren in Nederland?

Iedereen die ouder is dan 18 jaar kan in Nederland een boot huren. Minderjarigen mogen natuurlijk mee, mits er een volwassene bij is. Voor het huren van een boot in Nederland is geen speciale vergunning of rijbewijs nodig, zolang de boot maar in een bepaalde categorie valt. Als je een kind hebt dat ouder is dan 12 jaar, mag hij of zij de boot ook besturen en zeilervaring opdoen, zolang de boot niet harder gaat dan 13 kilometer per uur en maximaal zeven meter lang is. Maar als je doel een rustig tochtje door de grachten is, dan heb je geen boot nodig waarvoor een vaarbewijs nodig is.

Wanneer heb ik een vaarbewijs nodig in Nederland?

Je hebt alleen een vaarbewijs nodig als je van plan bent een boot te huren die langer is dan 15 meter en die harder vaart dan 20 kilometer per uur. Dat hoeft dus niet in Amsterdam, die bootjes gaan niet zo hard en zijn ook niet zo groot. 

Waar kun je een boot huren in Nederland?

Er zijn veel bedrijven waar je een boot kunt huren in Nederland. Het kiezen van het bedrijf dat het beste aan je wensen voldoet hangt ook af van waar je woont, dus je kunt het beste eerst lokaal gaan zoeken. Amsterdam, bijvoorbeeld, heeft veel verschillende bedrijven en particulieren die hun boten verhuren aan toeristen. Veel van de beschikbare opties zijn echt afhankelijk van je locatie en wat voor soort boot je zoekt.

Een romantische boottocht in Amsterdam

Er zijn genoeg verschillende thema boottochten te boeken in Amsterdam, maar als je iets speciaals, romantisch en persoonlijks wilt, dan kan je niet fout gaan met een romantische boottocht door Amsterdam. Kijk eens goed online wat je allemaal kan doen met familie en vrienden om het leuk te maken. 

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen je graag mee langs allerlei toffe ideeën als het gaat om hotels en vakanties. Lees snel verder om het maximale uit je vakantie te halen.

Contactgegevens

Via info @ hotell.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden