Hotell

Hoe zorg je ervoor dat je planten door de winter heen komen?

Geplaatst op

De winter is voor de meeste tuinen een moeilijke periode om doorheen te komen. In dit blog vertellen we je de beste manieren en trucjes om de overlevingskans van je tuin te vergroten!

Voorbereiding

Neem alle niet-winterplanten mee naar binnen. Sommige planten kunnen simpelweg niet overleven in de koude buitenlucht tijdens de wintertijd. Planten die in de grond zitten en niet tegen kou kunnen zul je moeten inpakken met stro of vliesdoek zodat deze warm blijven.

Daarnaast in onkruid weghalen meestal een goede voorbereiding. Neem de wortels ook mee bij het weghalen van het onkruid, zo zorg je ervoor dat je tuin er niet in de lente vol mee gaat zitten. Want in de lente begint dat heel hard te groeien.

Haal misschien ook wat kou-bestendige planten in je tuin om je tuin op te fleuren, zoals bijvoorbeeld de Trachycarpus fortunei. Zo zorg je voor wat leven in je tuin tijdens de winterperiode!                     Maak je vijver ook klaar voor de vorst, mits je een vijver hebt. Haal de vijverpomp naar binnen en maak hem schoon. De luchtpomp kun je laten zitten. Neem je tropische vissen mee naar binnen in een aquarium, die overleven de kou niet!

Actie

Houd je pad zoveel mogelijk sneeuwvrij, je weet nooit wat er onder het sneeuw kan liggen en het kan ervoor zorgen dat je heel lelijk uitglijdt.                                                                                                 

Neem de tijd om in de winter je bomen te snoeien in de tuin. In deze periode zijn de bomen in een soort winterslaap en is dit de meest veilige periode om ze te snoeien.                                                    

Leg wat voedsel neer buiten voor de dieren. De winterperiode is heel moeilijk voor veel dieren. Ook al zie je ze niet, probeer ze te helpen.

Tot slot, sluit je buitenkraan af, je wilt niet dat deze en de leidingen die eraan vastzitten bevriezen! 

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen je graag mee langs allerlei toffe ideeën als het gaat om hotels en vakanties. Lees snel verder om het maximale uit je vakantie te halen.

Contactgegevens

Via info @ hotell.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden