Hotell

Lekker lang hiken: bereid je goed voor!

Geplaatst op

Van routeplanning tot uitrusting selectie en onderhoud, backpacking tips zullen je helpen je voor te bereiden op korte en langere wandelingen. Of dit nu je eerste hike is of dat je gewoon je backpacking vaardigheden moet opfrissen, je bent hier op de juiste plaats.

In feite leer je precies dezelfde stappen die ervaren trekkers doorlopen voordat ze weken of maanden achtereen de wildernis intrekken. Maak je klaar om ver van de dichtstbijzijnde trailhead te slapen. We raden je zeker aan om het wandelschoenen kopen niet over te slaan!!

Onderzoek het weer en het terrein

Onderzoek het gemiddelde weer voor het gebied waar je naartoe gaat gedurende de tijd van het jaar dat je er bent. Als je weet wat de dagelijkse minimum- en maximumtemperaturen zijn, kun je je kleding en uitrusting beter plannen. Wees altijd voorbereid op wat regen, maar een weersvoorspelling geeft je een idee van hoeveel regen je kunt verwachten.

Plan je route

Zoek een route. Kies ergens redelijk dicht bij je huis voor je eerste tocht. Op die manier kun je meer tijd besteden aan wandelen en kamperen dan aan het reizen naar je bestemming. Er is een veelheid aan apps die je kunt gebruiken voor backcountry navigatie en routeplanning (je kunt beginnen met Alltrails). Gebruik deze, samen met papieren kaarten om je route te plannen. Zoek online naar nationale bossen of natuurgebieden. Als je eenmaal een locatie hebt gevonden om te gaan backpacken, wil je je route uitstippelen. Probeer te zoeken op “weekend backpacken route in [gebied waar je heengaat]” om te zien wat je vindt.

Proviand inslaan

Het is erg belangrijk om voldoende proviand in te slaan. Zo zul je niet in de problemen komen wanneer je even ergens wat langer wilt blijven. Voedsel in blik is een goed idee. Daarnaast kun je ook zorgen voor de nodige voorzieningen om te koken. Denk aan een klein pitje met een gastankje. Veel plezier met het hiken en vergeet niet om die goede wandelschoenen aan te schaffen! 

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen je graag mee langs allerlei toffe ideeën als het gaat om hotels en vakanties. Lees snel verder om het maximale uit je vakantie te halen.

Contactgegevens

Via info @ hotell.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden