Hotell

Leuke dingen om te doen in Flevoland

Geplaatst op

In deze blog gaan we jou vertellen wat je allemaal in Flevoland kunt doen, zodat je met de kinderen naar buiten gaat, er altijd iets is waar ze naar uit kunnen kijken en waar jullie samen van kunnen genieten. Wanneer er verschillende dagen zijn dat jullie vrij zijn bijvoorbeeld in een bepaalde vakantie, dan is het heel goed om naar Flevoland te gaan, want daar heb je al van activiteiten die je kunt ondernemen en zo kun je daar lang plezier maken. Lees snel verder en ontdek wat de jongste provincie van Nederland allemaal aan ons te bieden heeft.

Batavialand 

Veel kinderen vinden het leuk om naar batavialand te gaan. In dit museum wordt het beeld geschetst van hoe het in de VOC-tijd eruit gezien heeft op scheepswerven en hoe de verschillende soorten ambachten een belangrijke rol speelde bij het vervaardigen van schepen. Je kunt de Batavia bezoeken, dat is een replica van een VOC-schip. Het gaat er om dat het duidelijk wordt hoe de ontdekkingsreizigers vroeger geleefd hebben. Kinderen krijgen een heel tastbaar beeld van de vaderlandse geschiedenis. Neem dus zeker een kijkje op website van Batavialand voor de nodige informatie. 

Schokland 

Vroeger lag er in de Zuiderzee een eiland dat Schokland heette. Sinds de drooglegging van de Noordoostpolder in 1942, maakt het voormalige eiland deel uit van het vasteland van Nederland. Veel van wat er toen was, is bewaard gebleven en te bewonderen op het voormalige eiland. Zo is er nog de oude kerk en een museum waarin tal van objecten bewonderd kunnen worden, uit de tijd van voor de drooglegging. 

Het leuke is dat je er gewoon naartoe kan rijden. Ook is het mogelijk om een gids in te huren die jou vertelt over Schokland.

Het is ook mogelijk om natuurgebieden te bekijken en gewoon te genieten van het buitengevoel met familie en vrienden. Er zijn veel plekken in Flevoland waar je dit kunt doen. Zo zijn er bossen en meren. 

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen je graag mee langs allerlei toffe ideeën als het gaat om hotels en vakanties. Lees snel verder om het maximale uit je vakantie te halen.

Contactgegevens

Via info @ hotell.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden