Hotell

Tips om een hotel te beginnen

Geplaatst op

Voor veel mensen is het een aangelegenheid die zeer romantisch aandoet: een eigen hotel of bed and breakfast (B&B) beginnen. Er komt natuurlijk een heleboel bij kijken om een dergelijke onderneming van de grond te krijgen. In deze blog willen we graag een aantal tips geven om het leuker en makkelijker te maken om zelf een hotel of B & B te beginnen. Lees daarom snel verder en doe je voordeel met de tips die we je in deze tekst geven. 

Locatie, pand en stijl

Om te beginnen moet je natuurlijk de juiste locatie en een pand hebben waarin je het hotel kunt realiseren. Je gaat vaststellen in welk land je een hotel wilt beginnen. Over het algemeen is het zo dat in Nederland de zaken gemakkelijker geregeld kunnen worden omdat je de taal spreekt en dat de regels voor het beginnen van een hotel relatief eenduidig zijn. Daarbij is over het algemeen het ethos van de gemeenten in Nederland goed, zodat je niet met corruptie te maken krijgt. 

Verder is het natuurlijk erg belangrijk om te bepalen wat het concept van je hotel gaat worden; hoe de kamers eruit gaan zien; te kiezen voor een specifieke stijl. Veel hoteleigenaren kiezen voor een gemakkelijke vloer die lang meegaat, maar toch niet al te duur is. Het is een voordelige keuze om te gaan voor laminaat in je B&B of hotel. 

KVK-inschrijving

Voordat je kunt beginnen moet je ingeschreven staan als ondernemer bij de Kamer van Koophandel. Daarvan krijg je een belastingnummer en op deze manier kun je als ondernemer je inkomsten voor de belasting opgeven.

Vergunningen aanvragen / lokale regels

Er zijn verschillende vergunningen nodig om een hotel van A tot Z te kunnen runnen. Het is bijvoorbeeld nodig om een drankvergunning te hebben wanneer je graag cocktails aan je gasten wilt serveren. Zo zijn er nog andere landelijke vergunningen of lokale vergunningen nodig om van start te kunnen gaan. 

Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) 

Wanneer je voedsel en dranken gaat aanbieden bij je klanten, dan is het nodig dat je ook ingeschreven staat bij de NVWA. Deze organisatie waakt over de voedingsmiddelen die consumenten tot zich nemen in je estabilimento, zoals een hotel. Om te zorgen dat het bij jou in de keuken tiptop in orde is, kun je gebruik maken van een hele slimme methode die we HACCP noemen. Deze afkorting staat voor Hazard Analysis and Critical Control Points. In feite gaat het er hierbij om, dat je de kwetsbare punten qua voedselveiligheid benoemt en daarbij stelt wat je eraan doet om deze gevaren te voorkomen. Zo kun je altijd laten zien dat je er alles aan doet om de voedselveiligheid te waarborgen. 

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen je graag mee langs allerlei toffe ideeën als het gaat om hotels en vakanties. Lees snel verder om het maximale uit je vakantie te halen.

Contactgegevens

Via info @ hotell.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden