Hotell

Welke ondergrond heb je nodig voor kunstgras?

Geplaatst op

Kunstgras kun je voor verschillende doeleinden gebruiken. De een gebruikt het voor zijn sportschool, de ander wilt het op zijn balkon en weer een ander legt het in zijn tuin zodat hij niet hoeft gras te maaien. Toch hebben ze allemaal iets gemeen, er moet een goede ondergrond liggen. Welke ondergrond geschikt is voor jouw kunstgras? Lees het in deze blog!

Kunstgras op je balkon

Het komt steeds vaker voor dat er kunstgras wordt aangelegd op het balkon. Dit wordt gedaan zodat de mensen evengoed nog een stukje groen zien in hun appartement. Het is dan wel niet echt gras, maar het is beter dan een stuk beton. Als je kunstgras legt op een balkon, dan moet het water goed weg kunnen lopen. Vaak kan dit goed, omdat daar al rekening mee is gehouden met de aanleg van het balkon. Het water kan dan weglopen via de afloop van het balkon of via een goot. Wanneer de ondergrond van het balkon cement is, dan kan het kunstgras daar direct op worden gelegd. Als er groeven in je balkon zitten, dan kan het verstandig zijn om gebruik te maken van een drukverdeelhoek. Als je dit niet doet kan het zo zijn dat de groeven na een aantal maanden zichtbaar worden.

Kunstgras in je tuin

Het meeste kunstgras wordt neergelegd in de tuin. Dit wordt gedaan omdat het onderhoudsvriendelijk is. Je hoeft het immers geen water te geven en ook het gras hoeft niet gemaaid te worden. De meest gebruikte ondergrond voor kunstgras in de tuin is granulaat. Het zorgt ervoor dat het kunstgras gelijk blijft liggen door de strakke onderlaag. Daarnaast kan er ook gebruik worden gemaakt van wit of geel zand. Deze substantie is minder sterk dan granulaat waardoor er wel een dikke laag van moet liggen. Deze laag mag ongeveer 10 centimeter zijn. Dit is anders dan bij granulaat, daarvan mag aan laag worden aangebracht van 6 centimeter. 

Gerelateerde berichten

Over ons

We nemen je graag mee langs allerlei toffe ideeën als het gaat om hotels en vakanties. Lees snel verder om het maximale uit je vakantie te halen.

Contactgegevens

Via info @ hotell.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden